Uprzejmie informujemy, że od 6 listopada 2023 r. Szpital Powiatowy w Kartuzach przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącym edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia pacjentów w szpitalu.
Jadłospisy na każdy dzień ze wszystkimi szpitalnymi dietami są do pobrania:
Jadłospis na tydzień od 30.09.2024 r. do pobrania
- śniadanie 7.00-7.20;
- obiad 12.00 – 12.20;
- podwieczorek 15.00;
- kolacja 17.00-17.15;
- posiłek dodatkowy 19.00-19.20
Zdjęcia posiłków, jakie spożywają nasi pacjenci:
Dieta podstawowa – obiad
Barszcz czerwony z ziemniakami, udko faszerowane papryką i fasolką w sosie własny , ziemniaki, surówka z marchwi
Dieta podstawowa – śniadanie
Kluski lane na mleku, szynkowa drobiowa, serek kostka, ser topiony plastry, sałata, ogórek, brzoskwinia, masło, pieczywo mieszane, herbata